(ВІДЕО) Морські прикордонники пройшли щорічну масштабну перевірку на злагодженість застосування з’єднання

НАЗАД
12 листопада 2021 09:51

Регіональне управління Морської охорони, Одеський, Ізмаїльський та Маріупольський загони та Навчальний центр комплексно і всеохоплююче були задіяні у складанні іспиту з готовності до реагування на динамічний розвиток обстановки в кризовому регіоні.

Перед з’єднаннями постало завдання організувати та забезпечити несення прикордонної служби у реальних умовах та за умов навчальних змін в обстановці. Забезпечити управління підпорядкованими силами та засобами, а також виконання завдань загоном Морської охорони у мирний та військовий час.

Особливості реальної обстановки в Азово-Чорноморському регіоні знаходила своє відображення у всіх ввідних, спираючись на ймовірний розвиток ситуації. Завдання чергово-вахтовій службі військових містечок та пунктів базування з охорони і оборони, задачі корабельно-катерному складу, пунктам управління – як основному, так і резервним – були максимально реалістичними і насиченими.

«Ескалація та динаміка як гібридного процесу, так і фактичної відкритої агресії абсолютно не виключені й цілком можливі одночасно на різних напрямках. А значить, ми маємо бути готові діяти стрімко, неординарно, із застосуванням різнорідних сил та засобів. Готовність до таких дій тренується та відпрацьовується протягом року. І саме під час відпрацювання комплексної задачі на злагодженість, ми маємо змогу оцінити навченість персоналу, доцільність та ефективність спланованих заходів, а також виявити додаткові напрямки, що потребують доопрацювання», - зазначив заступник начальника регіонального управління з персоналу Юрій Алейников.

Загонами відпрацьовано спрямованість і основні форми проведення заходів щодо злагодженості сил і органів управління, підготовки їх до плавання і організації прикордонної служби, практичного освоєння тактичних прийомів і способів несення прикордонної служби в реальних умовах з комплексним застосуванням зброї і використанням технічних засобів, організацією і підтримкою взаємодії з іншими силами і засобами.

За ввідними морські прикордонники від Дунаю до Азова в специфічних умовах нестійкої осінньої погоди боролися за живучість кораблів та катерів, протидіяли організованим групам агресивно налаштованих елементів, що штурмували військові містечка, вживали заходів хімічного захисту, готувалися приймати мобілізаційний резерв, вивіряли оперативність і повноту передачі інформації альтернативними каналами в умовах блокування систем зв’язку, а також забезпечення дієвої взаємодії із колегами з суходолу, прикордонною авіацією, Військово-Морськими Силами ЗСУ та іншими взаємодіючими структурами.

Корабельно-катерний склад мав протидіяти в морі імовірним спробам налагодження каналів поставки зброї, наркотичних речовин та інших заборонених предметів, веденню диверсійно-розвідувальній діяльності терористичних елементів під прикриттям рибопромисловою та іншою виробничою діяльністю в морській галузі, поблизу портів та в місцях скупчення суден закордонного плавання.

Основним критерієм оцінки, що характеризує ступінь злагодженості застосування з’єднання є виконання поставлених задач, вжиття ефективних заходів під час вирішення ввідних, максимальне збереження сил та засобів, недопущення порушення державного кордону.

Всі загони відпрацювали злагоджено і комплексно. Отже головний виклик у сучасних реаліях для кожного загону Морської охорони у вигляді одночасної мобілізації всіх сил та засобів, безперервної низки динамічно виникаючих завдань, що потребують оперативного реагування та управлінської майстерності долається щоденною ефективною оперативно-службовою діяльністю, заснованою на забезпеченні надійного захисту кордону, покращенні озброєності, високій бойовій підготовці та патріотизмі кожного прикордонника. І на мирних берегах Дунаю, і в буремному Чорному морі, і у складі ООС, на Азові.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси