(ВІДЕО) Місії EUAM та EULEX передали прикордонникам 10 автомобілів

НАЗАД
20 липня 2022 13:24

КМЄС (EUAM) допомагає Місії ЄС з питань верховенства права в Косово (EULEX) передати допомогу для українських прикордонників.

12 липня 2022 року Місія ЄС з питань верховенства права в Косово (EULEX) відправила колону з 10 автомобілів і 2 спеціальних фургонів зі свого штабу в Приштині (Косово), щоб підтримати Україну та її народ у боротьбі проти російської військової агресії.

10 транспортних засобів, наповнених продуктами харчування, одягом, спальними мішками, засобами гігієни та медичним приладдям КМЄС передала Державній прикордонній службі України. Зазначимо, що автівки прибули в Україну днями.

«У відповідь на військову агресію Росії проти України, КМЄС підтримала своїх партнерів, передавши матеріали та обладнання, зокрема: аптечки, засоби індивідуального захисту та транспортні засоби. Передача цих транспортних засобів нашою партнерською місією EULEX в Косово є яскравим прикладом того, як героїчна оборона українського народу надихнула всю європейську спільноту допомагати та підтримувати Україну. КМЄС рада передати ці автомобілі ДПСУ, одному зі своїх ключових партнерів», – сказав голова КМЄС Антті Хартікайнен.

Під час церемонії відправлення виступили голова EULEX Ларс-Гуннар Вігемарк, віце-прем’єр-міністр і міністр закордонних справ і діаспори Доніка Гервалла-Шварц, голова Офісу ЄС у Косово / Спеціальний представник ЄС Томас Шуньог та Старший національний представник українського контингенту в складі КФОР Іван Настенко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси