(ВІДЕО) Іноземцям, які застрягли в дорозі, прикордонники допомагають дістатися додому

НАЗАД
20 березня 2020 10:02

Для забезпечення транзиту прикордонниками було організовано взаємодію з представниками патрульної поліції, які, після оформлення громадян, здійснили супровід двох колон транспортних засобів до кордону з Молдовою.

Державна прикордонна служба України в межах наданих повноважень робить все можливе не тільки для повернення додому наших співвітчизників, а й прикладає максимум зусиль щодо забезпечення транзитного проїзду територією України іноземними громадянами, які застрягли в дорозі у зв’язку із введенням більшістю країн тимчасових обмежень на перетинання кордонів для запобігання поширенню захворюваності на COVID-19,

Так, учора, 19 березня, до пункту пропуску «Бачівськ», що на Сумщині,  прибуло дві колони транспортних засобів, загалом 37 одиниць.

Ними транзитом з Росії через Україну їхало 236 громадян Молдови, які в подальшому мали рухатись до українсько-молдовського кордону. Окрім дорослих іноземців додому поверталися й троє дітей віком від 8 до 14 років.

І хоч пропуск іноземців в Україну тимчасово припинено, врахувавши обставини, керівництвом прикордонного відомства, відповідно до вимог статті 8 Закону України «Про прикордонний контроль», прийнято окреме рішення про транзит територією України цими громадянами.

Для забезпечення транзиту було організовано взаємодію з представниками патрульної поліції, які, після оформлення громадян, здійснили супровід колон транспортних засобів до кордону з Молдовою.

Нагадаємо, що 16 та 17 березня від російського-українського кордону до українсько-молдовського кордону прикордонниками спільно з працівниками патрульної поліції вже забезпечено транзит територією України загалом 174 іноземцям. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси