(ВІДЕО) Голова ДПСУ ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні з ситуацією на кордоні з Білоруссю

НАЗАД
14 сiчня 2022 12:55

Голова Державної прикордонної служби України та Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні побували на кордоні з Білоруссю в межах Чернігівської області.

Сергій Дейнеко ознайомив пані Мелінду Сіммонс з ситуацією на кордоні та заходами, які вживає прикордонне відомство для протидії правопорушенням на цьому напрямку.

«Ділянці українсько-білоруського кордону прикордонники приділяють особливу увагу. Це пов’язано в тому числі з загрозою поширення штучно створеної міграційної кризи. Для посилення цього напрямку наразі проводиться спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Зокрема, відпрацьовано чіткі дії усіх державних механізмів залучених до заходів, а також змодельовано можливі сценарії розвитку ситуації», - зазначив керівник ДПСУ.

Під час візиту Мелінда Сіммонс мала змогу ознайомитися із засобами та технікою, що використовуються в охороні кордону, та умовами перебування прикордонників в польових умовах.

Окрім цього Голова Держприкордонслужби розповів про заходи з інженерного облаштування кордону з Білоруссю. Він відмітив, що відомство розвиває власні потужності з виготовлення дротяних загороджень, які направляються для встановлення на кордоні, і для цього розгорнуті відповідні лінії виробництва.

Також Мелінду Сіммон ознайомили з функціонуванням пунктів пропуску на кордоні з РБ. Зокрема, у пункті пропуску «Нові Яриловичі» було продемонстровано інфраструктуру, як відбувається оформлення громадян і транспортних засобів, що перетинають кордон, та заходами з недопущення незаконного переміщення товарів. Наголошувалося, про непоодинокі випадки спроб переміщення з Білорусі в Україну великих партій тютюнових виробів.

Сергій Дейнеко подякував Уряду Великобританії та Посольству Великобританії в Україні за підтримку, спрямовану на розвиток та посилення роботи прикордонного відомства. 

«Ми високо цінуємо наше співробітництво і з впевненістю готові продовжувати спільно протистояти різним викликам», - наголосив Сергій Дейнеко.

Своєю чергою Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс подякувала за можливість особисто ознайомитися з ситуацією на кордоні та відзначила ефективність роботи Державної прикордонної служби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси