(ВІДЕО) Героїчний подвиг прикордонника буде вписаний золотими літерами в історію українського народу та оборони Маріуполя

НАЗАД
18 квiтня 2022 16:44

9 квітня під час боїв за Маріуполь героїчно загинув 44-річний офіцер прикордонник Дашко Ігор Тарасович

Підрозділ, у складі якого був підполковник Дашко, спільно з побратимами з інших Сил оборони України стримували переважаючі сили ворога у визначеному секторі оборони міста-героя. Під час спроби прориву противником позиції Ігор Тарасович прикривав відхід побратимів на запасні позиції. Прикордонник був важко поранений і щоб не потрапити в полон самому та не дати ворогу захопити радіостанцію він прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою. В радіоефірі пролунали останні слова мужнього прикордонника: “Слава Україні!”.

Ігор Дашко народився у місті Самбір, що на Львівщині. Він закінчив місцеву школу №1 імені Тараса Шевченка та все своє життя присвятив військовій службі Державній прикордонній службі України.

За кілька місяців до завершення контракту та звільнення з військової служби у запас Ігор Тарасович будував плани про цивільне життя.

Коли почалося повномасштабне вторгнення російських загарбників в Україну Ігор Дашко був у складі прикордонних підрозділів, які брали участь в Операції об’єднаних сил. Це була вже третя ротація офіцера на схід, в зону проведення бойових дій. Ця поїздка для нього виявилася останньою.

З 24 лютого місто Маріуполь стало форпостом оборони на сході України. Постійно ведуться жорстокі бої з ворогом, який переважає своєю чисельністю. З початку березня місто знаходиться в облозі, орки знищили майже всю інфраструктуру, пошкодили підстанції з подачі води, електрики, тепла і зв’язку. В таких складних умовах прикордонники спільно з побратимами інших збройних формувань ведуть жорстокі бої з окупантом за кожен квадратний метр міста. Один із вуличних боїв став для Ігоря Тарасовича останнім.

Друзі та колеги згадують Ігоря Тарасовича як дуже позитивного та хорошого офіцера. В нього залишилися дружина та донька. Це непоправна втрата для сім'ї та Державної прикордонної служби.

Ми пишаємося героїчним вчинком нашого побратима!

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Указом Президента України №252/2022 підполковнику ДАШКУ Ігорю Тарасовичу присвоєне звання Герой України (посмертно).

Слава Герою України! Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси