(ВІДЕО) Бізнес на ухилянтах: прикордонники викрили організатора незаконного переправлення осіб

НАЗАД
06 сiчня 2023 10:00

Прикордонники Одеського загону ліквідували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку. «Квиток» у нове життя ухилянту обходився у 3600 доларів США.

Організатором «міграційної» схеми виявився багатодітний житель Одещини. Він гарантував чоловікам безперешкодний виїзд за межі України за наявністю, нібито, «законних» штампів про перетин державного кордону в документах.

Для реалізації своїх злочинних планів ділок залучив 29-річного перевізника, аби швидше та якісніше виконувати роботу для своїх «клієнтів».

Міграційний шлях горе-призовників мав пролягати поза пунктами пропуску до Республіки Молдова, де «клієнтів» повинен був зустрічати інший чоловік, який і отримував кошти за втечу за кордон. Правоохоронці встановили, що ухилянти знаходили пропозицію отримати «квиток безпечної мандрівки за кордон» у закритому телеграм-каналі.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців злочинна схема була викрита.

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи з ліквідації каналу незаконного переправлення  осіб здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно з колегами з внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, представниками Нацполіції Одещини за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Одеси.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси