(ВІДЕО) Активне інженерне облаштування кордону з РФ на Сумщині триває

НАЗАД
16 вересня 2021 09:03

Забезпечення безпеки на державному кордоні в значній мірі залежить від його належного облаштування. Саме тому Держприкордонслужба продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування.

Особлива увага приділяється ділянці українсько-російського рубежу. Поряд з урядовим планом по інженерному облаштуванню кордону відповідно до відомчих заходів прикордонного відомства створені комплексні інженерні групи. Їх першочерговим завданням є облаштування протитранспортних загороджень на загрозливих напрямках з подальшим нарощенням інших елементів.

Зокрема, роботи тривають в межах Сумської області. До них залучається техніка інженерних підрозділів прикордонного загону та інших органів охорони кордону.

Окрім цього, для обладнання кордону в рамках взаємодії залучена й спеціальна військова інженерна техніка, що значно посилює проведення робіт.

Також зазначимо, що у відповідності до законодавства та рішення РНБО Держприкордонслужба спільно з Держгеокадастром та органами місцевого самоврядування активізувала роботу з інвентаризації земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону, які мають надаватися органам прикордонного відомства для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

Відмітимо, належне облаштування державного кордону має не лише безпековий, але й оборонний аспекти. На рівні з підвищенням прикордонної безпеки – зниження міграційного ризику, небезпеки переміщення засобів терору, зброї, наркотичних речовин та товарів. Разом з тим фортифікаційні елементи ускладнюють дії противника у випадку збройної агресії.

В практику впроваджується комплексна модель охорони і захисту державного кордону. Інтегрована система базується на поєднанні інженерних елементів з технічними засобами контролю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси