(ВІДЕО) Керівники прикордонних відомств України та Литви домовились про подальші кроки співробітництва

НАЗАД
18 липня 2019 14:59

Сьогодні, 18 липня, в Києві Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та Командувач Служби охорони державного кордону при МВС Литовської Республіки Ренатас Пожела провели робочу зустріч.

В Адміністрації Держприкордонслужби Сторони обговорили актуальні питання охорони кордонів та перспективи співробітництва прикордонних відомств двох країн.

Спілкуючись, Сергій Дейнеко акцентував увагу свого колеги на ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил та адмінмежі з тимчасово окупованою територією Криму, основні ризики і загальну обстановку на сухопутній ділянці кордону України, особливості забезпечення прикордонної безпеки на морських кордонах, а також основні досягнення та перспективи розвитку відомства в напрямку європейської інтеграції.

Він також відмітив про велику зацікавленість в подальшому конструктивному і плідному співробітництві двох відомств.

«Спільно ми черпаємо знання і навички один одного для поліпшення якості прикордонного контролю. Ми також задоволені результатами проведення спільної оцінки транскордонної злочинності та обміну досвідом наших аналітичних підрозділів», - зазначив Голова Держприкордонслужби.

В свою чергу Ренатас Пожела представив результати службової діяльності Служби охорони державного кордону Литви і основні тенденції протиправної діяльності на державному кордоні.

Крім того, він наголосив, що прикордонники Литви в рамках співпраці також досить активно переймають досвід українських охоронців кордону.

«В нас з’являються нові бачення для впровадження в охороні кордону за вашим досвідом. Це ще один показник, що нам треба вчитися один в одного кращим практикам», - сказав Командувач Служби охорони державного кордону Литви.

Сторони підтвердили взаємну готовність до розвитку та поглиблення співробітництва, продовження спільної участі в міжнародних проектах під егідою Європейської Агенції прикордонної і берегової охорони FRONTEX, а також зміцнення взаємодії, спрямованого на посилення охорони кордону, протидію транскордонній злочинності.

Наприкінці зустрічі Сергій Дейнеко та Ренатас Пожела підписали протокол зустрічі та План розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України та Службою охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки на 2019 рік.

З-поміж іншого співпраця буде направлена на обмін досвідом в облаштуванні державного кордону на напрямках зосередження основних зусиль, в кінологічній діяльності та застосуванні службових собак, а також в галузі підготовки та перепідготовки експертів радіаційного та хімічного контролю, спільну оцінку ситуації по транскордонній злочинності.

Перебуваючи в Україні литовська делегація разом з Головою Держприкордонслужби мали змогу також відвідати Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби.

Гостям презентували систему підготовки молодшого персоналу та офіцерів Держприкордонслужби України, ознайомили з навчально-матеріальною базою та соціально-побутовими умовами проживання слухачів закладу. Сергій Дейнеко та Ренатас Пожела зазначали, що активна двостороння співпраця в сфері підготовки персоналу безумовно позитивно вплине на розвиток прикордонних відомств. Крім того, керівник Служби охорони державного кордону Литви відмітив, що задоволений результатом візиту та вражений розвитком навчально-матеріальної бази й можливостями Навчального центру по здійсненню підготовки персоналу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси