(ВІДЕО) 10 корпусів в роботі – українські прикордонники супроводжують будівництво нових катерів у Франції

НАЗАД
30 жовтня 2021 13:59

На суднобудівних потужностях компанії ОСЕА в роботі французьких корабелів перебуває 10 корпусів катерів для українських прикордонників.

У Франції для профільного супроводження будівництва катерів та приймання його етапів перебуває група офіцерів Морської охорони Держприкордонслужби.

Нагадаємо, що перший корпус катера FPB 98 MKI для Морської охорони українські прикордонники прийняли ще наприкінці зими цього року

Наразі вже на п’ятьох катерах йдуть роботи з обладнання системами, пристроями та механізмами.

Очікується, що до кінця цього року перший катер FPB 98 MKI буде спущений на воду. А на початку наступного року до суднобудівного підприємства ОСЕА відбудуть військовослужбовці Морської охорони Держприкордонслужби України навчатися експлуатувати та обслуговувати нові катери загалом та їх окремі механізми, системи, пристрої.

Зараз сформовані екіпажі та групи технічного обслуговування катерів FPB 98 MKI проходять підготовку на базі відомчих навчальних закладів Держприкордонслужби України.

Нагадаємо, в межах рамкової міжурядової угоди, підписаної у листопаді 2019 року міністрами внутрішніх справ України та Франції, для Держприкордонслужби буде збудовано 20 найсучасніших патрульних катерів FPB 98 MKI.

При цьому, чверть замовлення буде виконано вітчизняним суднобудівним підприємством за французькими технологіями.

FPB 98 MKI – це маневрений патрульний катер довжиною понад 30 метрів з легкого алюмінію, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль із малою осадкою для плавання на мілководді.

Кожний катер буде оснащений сучасними системами оптико-електронного спостереження, RIB-човнами для оглядових груп прикордонників, сучасним озброєнням.

Катери будуть використовуватися в охороні державного кордону на воді, для патрулювання та контролю за надводною обстановкою, а також можуть  залучатися до пошуково-рятувальних операцій та протидії диверсійно-розвідувальним діям.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси