(ВІДЕО) Загони Морської охорони склали головний річний іспит на злагодженість

НАЗАД
30 жовтня 2020 12:20

Відповідно до курсу підготовки підрозділів Морської охорони, щорічним масштабним підсумковим іспитом для кожного загону є здача курсової задачі «З». З – злагодженість застосування з’єднання.

Перед Одеським та Ізмаїльським загонами Морської охорони постало завдання організувати та забезпечити несення прикордонної служби у різних умовах обстановки. Штабом регіонального управління вихідні дані ввідних завдані із максимальною реалістичністю, з урахуванням географічних особливостей зони відповідальності загонів та справжньої обстановки, що складається в регіоні. Адже навчання навчаннями, а охорона кордону - понад усе. Саме так, в реальних умовах, за фактичної мінливості осінньої погоди.

За легендою навчання, корабельно-катерний склад мав протидіяти в морі імовірним спробам налагодження каналів поставки зброї, наркотичних речовин та інших заборонених предметів, веденню диверсійно-розвідувальній діяльності терористичних елементів під прикриттям рибопромисловою та іншою виробничою діяльністю в морській галузі, поблизу портів та в місцях скупчення суден закордонного плавання.

Управлінською ланкою загону відпрацьовувались питання застосування наявних сил та засобів в бойових умовах, забезпечення дієвої взаємодії із колегами з суходолу, прикордонною авіацією, Військово-Морськими Силами ЗСУ та іншими взаємодіючими структурами.

Кораблі та катери загону здійснили вихід з пункту базування з метою прикриття районів імовірної появи противника. На виході в морі відпрацьовано спільні дії щодо організації універсальної оборони з'єднання на рейді та на переході морем, спільне маневрування, відбиття нападу повітряних, надводних сил противника. а також оборона й патрулювання пункту базування. Тим часом в самому пункті базування здійснювались заходи із забезпечення захисту від підводно-диверсійних груп, охорони та оборони стоянки корабельно-катерного складу.

Також відпрацьовано варіант дій в разі виведення з ладу корабельно-катерного складу і необхідності виходу загону в район розгортання для відбиття нападу противника на прибережній ділянці.

«Для забезпечення надійного захисту кордону Державна прикордонна служба постійно працює над покращенням озброєності, високої бойової підготовки та патріотизму. Такий комплекс заходів як курсова задача «З», із одночасною максимальною мобілізацією всіх сил та засобів військової частини, - безперервна низка динамічно виникаючих завдань, що потребують оперативного реагування та управлінської майстерності – це є головний виклик у сучасних реаліях для кожного загону Морської охорони. Якщо протягом року підготовка та відпрацювання передбачених заходів були системними і якісними, головним результатом має стати відмінний показник задачі «З» - злагоджене застосування з’єднання, - зазначив заступник начальника Регіонального управління Морської охорони з персоналу Юрій АЛЕЙНИКОВ. - Звісно добрий результат не може не радувати, але не менш важливим є аналіз проведених дій: що можна вдосконалити, які варіанти дій залишились не застосованими, які ризики не враховано, які напрями діяльності потребують більшої уваги. І ми планово над цим працюємо».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси