(ВІДЕО) Я щасливий у своїй мрії. Мрійте і Ви.

НАЗАД
02 травня 2021 10:13

З висоти власного досвіду радить прикордонник Олександр Вариченко.

Кар’єра та професійний спорт можливі у поєднані зі службою у Державній прикордонній службі України. Яскравим прикладом є капітан Вариченко Олександр, який проходить службу в Луганському прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Ще зі шкільних років завдяки своєму другові він розпочав займатись східними єдиноборствами. Спорт захопив юнака. Вже за кілька місяців відвідування гуртка, Олександр брав участь у змаганнях, в яких виборов свою першу медаль. Нехай це було не перше місце та спортсмен розумів, що це тільки початок і для кращих результатів потрібно нарощувати підготовку.

Як у будь-якої дитини, так і в Олександра були мрії, які переросли в цілі. «Виступати на Олімпійських іграх, представляти нашу країну на всеукраїнських змаганнях, чемпіонатах світу, Європи. Круто коли на змаганнях ти представник України. А найбажанішим для мене в дитинстві було, щоб на моєму плечі замайорів український прапор переможця», - розповідає спортсмен з посмішкою на обличчі. Нагородою плідних тренувань став новий статус – член збірної команди України по дзюдо серед молоді, молодший склад резерву.

Протягом років Олександр не здавався та працював над собою. Наступна мета яку поставив перед собою Олександр – отримати спортивне звання кандидата в майстри спорту України.

«Для досягнення цієї мети прийшлось попрацювати чимало. В той час людей мого віку було дуже багато, конкуренція занадто висока. На окремих щаблях мені не вдавалось піднятись на ту сходинку яка була такою бажаною», - говорить Сашко.

Закінчивши школу вирішив спробувати себе у військовій справі, зібрав документи, склав іспити. Через декілька днів дізнався про зарахування до Національної академії Держприкордонслужби України ім. Богдана Хмельницького, чому був безмежно радий. Саме ця мрія була для хлопця чи не найзаповітнішою. Але переживав, чи зможе об’єднати мрію зі своїми захопленнями.

 

Але його побоювання були марними. Після вступу до Національної академії Державної прикордонної служби України спортивний шлях продовжив ще наполегливіше. Академія давала змогу для розвитку. Саме під час навчання Олександр зміг отримати таке очікуване звання кандидата в майстри спорту України з боротьби самбо.

«За 4 роки перебування в прикордонній академії я отримав два спортивних звання: майстер спорту України з бойового самбо та майстер спорту України з боротьби. Був членом збірної команди, як академії, так і збірної Хмельницької області з боротьби самбо, рукопашного бою, бойового самбо. Тобто все, що стосувалось східних єдиноборств, які були включені в олімпійську систему», - згадує прикордонник.

Незважаючи на всі труднощі військової справи, Олександр продовжує нарощувати майстерність. Наразі він розпочав підготовку до чемпіонату Європи, який проходитиме в кінці квітня на початку травня в Італії.

Сьогодні спортсмен-прикордонник є членом збірної команди України з бойового, спортивного самбо та з панкратіону.

Побажаємо Олександру чесної боротьби, нових перемог та звершень!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси