(ВІДЕО) Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей

НАЗАД
21 вересня 2022 11:11

Учора, 20 вересня, війська агресора з території рф вели вогонь по території 7 громад Сумщини та 2 громад Чернігівщини.

Окрім постійної практики застосування артилерії та мінометів, російські загарбники почали вести вогонь по прикордонню України некерованими авіаційними ракетами С-13, які запускали з наземних установок. Зокрема півтора десятка таких ракет ворог випустив з грайворонського району бєлгородської області рф по території Великописарівської громаді Сумщини.

Також на Сумщині учора під російським вогнем опинилися території Краснопільської, Юнаківської, Білопільської, Новослобідської, Шалигинської та Есманьської громад.

Есманьську громаду із боку населеного пункту троєбортне ворог двічі піддавав обстрілам із мінометів 120 мм та самохідних артилерійських установок , зафіксовано понад пів сотні вибухів.

Також з САУ та мінометів ворог двічі обстріляв Шалигинську громаду, зафіксовано більш як чверть сотні вибухів.

Після обіду окупанти із 122-мм САУ обстріляли один з населених пунктів Юнаківської громади, пролунало більше півтора десятка вибухів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту ніколаєво-дар’їно. Внаслідок нанесеного артилерійського удару пошкоджено ЛЕП, вибиті вікна в приватних будинках та будівлі цивільної інфраструктури.

Пізніше загарбники з боку російського населеного пункту графовка обстріляли територію Краснопільської громади зі 120-мм мінометів, загалом прилетіло майже два десятка мін.

У другій половині дня окупанти тричі обстрілювали територію Білопільської громади зі 122-мм САУ та 120-мм мінометів, загалом пролунало 35 вибухів. Вогонь вівся з району російських населених пунктів тьоткіно, обод та новий путь. За результатами мінометного обстрілу пошкоджено приватні будинки в одному з населених пунктів громади.

По території Новослобідської громади із боку населеного пункту тьоткіно ворог вистрелив 3 снаряди із самохідних артилерійських установок.

На Чернігівщині під вогнем російських 120 мм мінометів опинилися Семенівська та Сновська громади, по яким зафіксовано 36 та 15 прильотів, відповідно.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Загалом, за 20 днів вересня рашисти майже 200 разів здійснювали обстріли прикордонних територій України.

Лише за минулий тиждень на прикордонні громади Сумщини та Чернігівщини прилетіло понад 360 мін різних калібрів та більш як 240 снарядів ствольної та реактивної артилерії та некерованих авіаційних ракет.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси