(ВІДЕО) Велика Британія передала українським прикордонникам 10 сучасних квадрокоптерів

НАЗАД
08 липня 2020 09:25

Десять нових квадрокоптерів DJI MAVIC різних модифікацій, загальною вартістю понад 1,2 млн. гривень, відправляються на охорону українського державного кордону.

Сучасна техніка, яка дозволяє вдень та вночі ефективно моніторити кордон з повітря, отримана в рамках двостороннього співробітництва між Адміністрацією Держприкордонслужби та Посольством Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні.

Британська сторона також забезпечить навчання персоналу Держприкордонслужби ефективно використовувати отриману техніку.

Безпілотники можуть вести запис у форматі 4К з висоти до 6 кілометрів. Усе, що «бачить» дрон, оператор бачить на контрольному моніторі. 

Нові дрони відправляються на ділянку Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Саме там прикордонники - оператори безпілотників – будуть навчатися експлуатувати сучасну техніку та, в подальшому, контролювати з повітря ту чи іншу ділянку держрубежу.

Варто наголосити, що безпілотні літальні апарати є ефективними помічниками українських прикордонників, особливо на важкопрохідних ділянках місцевості.

До слова, нещодавно під час моніторингу українсько-польського державного кордону, екіпаж групи повітряної розвідки за допомогою нової «залізної пташки» виявив особу, яка рухалася в бік кордону. На вказаний напрямок негайно висунулася група реагування відділу «Краківець» та затримала порушника. Іноземця притягнуто до відповідальності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси