(ВІДЕО) «Україна сьогодні активно покращує рівень прикордонної безпеки» - міжнародні експерти високо оцінили співпрацю з Держприкордонслужбою

НАЗАД
18 квiтня 2019 12:26

У Києві завершився дводенний семінар з питань підтримки в розробці національної Стратегії інтегрованого управління кордонами України.

Тренінг проходив за участі представників Держприкордонслужби та заінтересованих центральних органів виконавчої влади України, а сам захід організовано Європейським агентством FRONTEX, Консультативною Місією Європейського Союзу EUAM за координацією міжнародної групи радників ЄС з метою надання підтримки в опрацюванні проекту Стратегії ІУК.

«Консультативна місія європейського союзу надає поради правоохоронним органам України. Наші головні партнери це МВС, Національна поліція, ДФС і Держприкордонслужба. Ми фокусуємо свою діяльність від кримінального розслідування і до охорони громадського порядку. Наша головна мета реформувати сектор цивільної безпеки, зробити його більш надійним, більш прозорим, більш ефективним, щоб він користувався повагою населення», - зазначив Фредерік Весслау, заступник Голови Консультативної Місії ЄС.

На засіданні учасники семінару обговорили низку питань, зокрема розробку і концепцію Європейського ІУК, технічну та операційну стратегії Європейського ІУК, роль міжвідомчого співробітництва в національному ІУК, а також відпрацьовано та презентовано роботу в групах з актуальних тем.

«Україна, як одна з країн східного партнерства, сьогодні активно покращує рівень прикордонної безпеки завдяки співпраці між агенцією FRONTEX, європейськими інституціями та прикордонними відомствами», - прокоментувала семінар офіцер міжнародного співробітництва Агенції FRONTEX Даця Козуле.

Нагадаємо, що 30 січня цього року КМУ прийняв Постанову про створення міжвідомчої робочої групи високого рівня з питань координації інтегрованого управління кордонами. Наразі вже проведено низку засідань з питань розробки проекту Стратегії. Крім того, на початку квітня в Україні працювала група радників Європейського Союзу високого рівня та з метою організації їх роботи в Адміністрації Держприкордонслужби було проведено нараду за участю представників суб’єктів ІУК.

Створення такого координаційного органу розглядається європейськими інституціями як один із головних кроків України з інтеграції до ЄС і є ключовим критерієм щодо міжнародної підтримки сфери ІУК.

«У нас чудова співпраця з українськими прикордонниками як на центральному так і на локальному рівнях. У ході тренінгу ми демонструємо свій досвід в імплементації стратегії інтегрованого управління кордонами і спостерігаємо за досвідом українських колег», - відмітив Марчин Друждж, зовнішній міжнародний експерт, офіцер міжнародного співробітництва Прикордонної Варти Республіки Польща.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси