(ВІДЕО) Учора двома евакуаційними потягами з Латвії та Польщі в Україну повернулися понад 1270 громадян

НАЗАД
24 березня 2020 10:16

До України прибули вже дев’ять таких евакуаційних потягів – вісім з Польщі та один з Латвії.

Поїздом чотирьох столиць (Рига-Вільнюс-Мінськ-Київ) евакуювали понад 650 осіб, з яких 5 іноземців з правом проживання в Україні, решта - українці.

Прикордонний контроль пасажирів потягу «Рига-Київ» здійснювали 40 прикордонників Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

Разом з представниками санітарно-карантинного підрозділу вони провели комплекс перевірочних заходів, спрямованих на виявлення ознак захворювання у громадян. Кожному з пасажирів виміряли температуру, їх опитали про самопочуття. Через те, що виявили п’ятьох осіб з ознаками захворювань, поїзд перебував на санітарній стоянці.

Пасажирів з ознаками захворювань передали медперсоналу. Їм провели експрестести на COVID-19, які виявилися негативними.

А в пункт пропуску «Мостиська –зс» учора ввечері прибув ще один евакуаційний поїзд – з польського міста Перемишль. Контрольно-перевірочні заходи у вагонах поїзда здійснювали прикордонники Мостиського загону. Всього в Україну цим рейсом прибуло 623 громадянина України та один іноземець. Військовослужбовці Держприкордонслужби разом з представниками санітарно-карантинного підрозділу провели температурний скринінг та опитування пасажирів на самопочуття. В ході заходів перевірки у цьому поїзді не виявили жодного пасажира з підвищеною температурою, скарг на самопочуття від пасажирів також не надходило.

Усі пасажири обох потягів підписали добровільні згоди на проведення протиепідемічних і профілактичних заходів (власну двотижневу самоізоляцію) і отримали пам’ятки з інформаційними матеріалами та алгоритмом дій у випадку виявлення симптомів захворювання на коронавірус. За ними буде встановлений медико-санітарний нагляд.

Нагадаємо, що до України прибули вже дев’ять таких евакуаційних потягів – вісім з Польщі та один з Латвії. Загалом цими потягами було евакуйовано понад 5,5 тисячі громадян.

Зауважимо, що попри тимчасово закриті пункти пропуску для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автобусного сполучення, державні органи організовують спецрейси, як наземними, так і повітряними транспортними засобами, щоб українці змогли повернутися в Україну, а іноземці до своїх країн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси