(ВІДЕО) У контейнері з еквадорськими бананами виявили кокаїн на $ 10 млн. Наркокур’єрів затримали

НАЗАД
09 серпня 2021 15:20

В Одесі затримали трьох членів міжнародного наркоугруповання після отримання ними 60 кілограмів 240 грамів (брутто) кокаїну.

Затримання проводили оперативні співробітники Південного регіонального управління Держприкордонслужби спільно зі співробітниками ГВБКОЗ та слідчого відділу УСБУ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Правоохоронці виявили 50 брикетів з кокаїном в контейнері з бананами, який прибув з Еквадору в морський торговельний порт «Південний». Вартість цієї партії наркотиків за цінами «чорного ринку» становить 10 млн. доларів США.

За результатами спільних заходів в м. Одеса затримали трьох осіб, громадян України, Румунії та Албанії, які організували поставку наркотиків. Оперативники встановили, що злочинці мали намір переправити кокаїн контрабандою у країни Європейського Союзу. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим підозри за контрабанду наркотиків. За цей злочин стаття 305 Кримінального Кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Загалом заходи з ліквідації міжнародного каналу контрабандного переміщення наркотичного засобу через митний кордон України проводили оперативні співробітники Південного регіонального управління Держприкордонслужби спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області, Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, Одеської митниці Держмитслужби України за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Оперативні співробітники Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжують активні спільні заході, направлені на боротьбу із міжнародним наркотрафіком.

Нагадаємо, півтора місяця тому прикордонники виявили кокаїн також на 10 млн доларів США, також в контейнері з бананами, також в «Південному».

 

Коментує Іванна Плантовська – офіцерка пресслужби Південного регіонального управління Держприкордонслужби України

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси