(ВІДЕО) У Києві затримали нігерійця, який переправляв у ЄС нелегалів з Афганістану та Бангладеш

НАЗАД
13 лютого 2020 10:25

Державна прикордонна служба України продовжує вживати системних заходів для боротьби зі злочинними елементами, які намагаються налагодити канали переміщення нелегальних мігрантів через кордон, в тому числі і до країн ЄС.

 

В українській столиці прикордонники затримали громадянина Нігерії 1978 року народження, який підозрюється в організації каналу нелегальної міграції. Затримання провели співробітники оперативно-розшукових підрозділів за силової підтримки військовослужбовців мобільного загону «ДОЗОР»

Іноземець потрапив у поле зору оперативних співробітників прикордонного відомства в ході відпрацювання транскордонного каналу незаконної міграції громадян з країн Центральної та Південної Азії. Нігерієць підозрюється в організації переправляння протягом 2012-2019 нелегалів до країн ЄС. Відомо щонайменше про дві групи, до незаконної мандрівки яких затриманий причетний. Одну групу, яка складалася з двох громадян Афганістану та одного громадянина Бангладеш, затримали у квітні 2014 року прикордонники відділу «Стужиця» Чопського загону. Іншу групу, четверо громадян Афганістану, військовослужбовці того ж підрозділу затримали наступного місяця.

Щодо затримання громадянина Нігерії проінформовано Центр надання правової допомоги та Посольство Нігерії в Україні.

Учора слідчий суддя Великоберезнянського районного суду (Закарпатська обл.) обрав затриманому нігерійцю, якому інкримінують незаконне переправлення осіб через кордон (ст. 332 ККУ),  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі 84 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси