(ВІДЕО) У Франції українські прикордонники прийняли корпус першого катера FPB 98 MKI для Морської охорони

НАЗАД
18 лютого 2021 18:17

Захід відбувся відповідно до умов контракту, який укладено між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та французькою компанією «OCEA» щодо будівництва та постачання двадцяти катерів для українських прикордонників.

Наразі представники прикордонного відомства України з числа робочої групи, яка здійснює нагляд за будівництвом, перебувають у Франції.

Сьогодні, 18 лютого, керівник робочої групи капітан 1 рангу Владислав Смірнов і Директор з питань виробництва та якості компанії «OCEA» Люк Булестре підписали прийом корпусу першого катеру FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.

Окрім цього, у ході візиту представниками Держприкордонслужби вивчаються виробничі потужності компанії, перевіряється готовність та будівництво інших закладених корпусів. Зазначимо, що наразі в роботі перебувають ще п’ять корпусів для катерів морської безпеки та охорони морських кордонів спеціального призначення, один з яких вже завершений на 60 %.

Крім того, відбувається ознайомлення з готовністю компанії «OCEA» прийняти робочу групи з нагляду за будівництвом катерів. Очікується, що вже весною група експертів відбуде у французьке місто Ле-Сабль-д’Олон для забезпечення постійного зворотного зв’язку та безперервності процесу побудови катерів.

Члени української команди, які відряджатимуться до Франції, будуть супроводжувати етапи будівництва катерів, погоджувати відповідну документацію, братимуть участь у заводських, швартових, ходових випробуваннях, а також в інших перевірках, пов’язаних з будівництвом катерів, їх обладнанням і комплектуванням.

Нагадаємо, 22 липня 2020 року підписано контракт щодо реалізації українсько-французького проєкту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України. Як результат, Україна отримає сучасні катери для захисту державного кордону, здобуде сучасні технології в будівництві кораблів, що в подальшому дозволить самостійно обслуговувати корабельно-катерний склад та розвивати власне виробництво. Французька компанія «ОСЕА» обрала українським партнером суднобудівне підприємство «Нібулон» з Миколаєва. Загалом проєкт передбачає протягом трьох років будівництво для Держприкордонслужби України 20 найсучасніших патрульних катерів, чверть з замовлення буде виконано вітчизняним підприємством за французькими технологіями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси