(ВІДЕО) Спробу легалізувати російських терористів на території України викрили оперативники Держприкордонслужби

НАЗАД
04 березня 2019 12:33

Російська Федерація не полишає спроб з підготовки провокацій в інших країнах, зокрема ЄС чи Північної Америки, а також на території України.

Для цього російські спецслужби нерідко використовують осіб з підготовкою в терористичних таборах.

Одну зі схем легалізації в Україні російських найманців викрили співробітники Департаменту оперативної діяльності Держприкордонслужби спільно з представниками Нацполіції. Оперативники прикордонного відомства тривалий час слідкували за причетними фігурантами справи.

Для направлення в Україну осіб, які пройшли через табори терористів, воювали в лавах ІДІЛ у Сирії та незаконних збройних формуваннях на сході нашої держави, протиправні елементи намагалися фальшувати паспортні документи громадян РФ. При цьому бойовиків підшукували серед вихідців з Північного Кавказу та країн Середньої Азії.

Додамо, що після відкритої агресії Росії в бік України громадянам РФ на кордоні приділяється більш пильна увага, щоб упередити спроби в’їзду осіб, які можуть бути залучені до дестабілізації ситуації в нашій країні. Саме тому білокам’яна постійно вишукує різні спроби переправлення своїх найманців.

Аби «непомітно» заслати в Україну бойовика його документи ретельно готували та намагалися завчасно декілька разів «обкатати» за маршрутом майбутнього руху через український кордон, як на заході так і на сході.

Двох пособників цієї схеми правоохоронці затримали в Києві в момент, коли ті чекали на передачу їм кількох паспортів іноземців. Затримані виявилися громадянами Росії та України.

Згодом в паспорти мали проставлятися підроблені датоштампи про перетин державного кордону України в різних пунктах пропуску. Цим самим планували приспати пильність прикордонників безпосередньо в момент появи на кордоні особи, начебто вона неодноразово перетинала український кордон.

Як з’ясували, оперативники Держприкордонслужби один із паспортів оформлений на громадянина РФ, який перебуває у міжнародному розшуку як бойовик ІДІЛ. Деякі інші документи стосувалися осіб, які причетні до тяжких злочинів.

Також відмітимо, затриманий пособник, громадянин України, декілька років тому затримувався поліцією Херсонської області за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Наразі обох пособників передано співробітникам Нацполіції та направлено повідомлення за фактом виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ. Також здійснюється подальша їх перевірка на предмет причетності до терористичної діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси