(ВІДЕО) Прикордонники першими зустріли відомого українського мандрівника, який здійснив навколосвітню подорож та встановив рекорд

НАЗАД
22 липня 2019 08:27

Першими в Чорноморську на паромній переправі знаменитого мандрівника зустріли прикордонники.

Учора до України повернувся Артемій Сурін – мандрівник, бренд-амбасадор України, який вперше в історії України здійснив навколосвітню подорож. Морський пором «Грейсвальд», на борту якого Сурін вирушив до українського берега з грузинського Батумі, прибув до Чорноморського морського порту.

Першими в Чорноморську на паромній переправі знаменитого мандрівника зустріли прикордонники Одеського загону на чолі з начальником управління прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби генералом Юрієм Лисюком. Також серед зустрічаючих була й генеральний директор Книги Рекордів України Ганна Крисюк.

Після процедури паспортного контролю Артемій ступив на українську землю, де його з нетерпінням чекали та зустріли з урочистостями кохана, рідні й друзі.

Подорож під назвою «Big Circle» почалася 15 жовтня 2018 року і тривала рекордні 280 днів. Вперше в історії країни українець здійснив навколосвітню подорож за канонами Лондонської королівської географічної спілки: він побував на всіх шести континентах, у 40 країнах і перетнув всі меридіани планети, не скориставшись жодним авіаперельотом. Також Сурін двічі перетнув екватор й подолав 100 тисяч кілометрів землею, річками, морями і океанами.

Відразу ж після повернення на відділі прикордонної служби «Чорноморськ», під час пресконференціїї за присутності представників ЗМІ, було здійснено офіційний факт-чекінг (перевірку) можливих рекордів.

Після відповідних формальностей зафіксовані рекорди будуть автоматично направлені до Книги Рекордів Гіннеса, та репрезентовані у більш ніж 25 країнах світу.

Під час заходу Артемій Сурін розповів подробиці своєї подорожі, презентував фото-відео карту руху, та поділився враженнями щодо його арешту за звинувачуванням у шпигунстві та тюремного ув'язнення в Ісламський Республіці Іран.

Наприкінці зустрічі мандрівник щиро подякував співробітникам прикордонного відомства – за оперативність під час проходження паспортного контролю, представникам мас-медіа – за увагу, та висловив впевненість у тому, що Україна має повне право, аби її знали у Світі і саме заради цього він і вдався до такої подорожі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси