(ВІДЕО) Під час повномасштабної війни на західній ділянці кордону оформлено близько 5 млн осіб, а на потреби ЗСУ ввезли 10700 авто

НАЗАД
12 травня 2022 15:18

Про це йшла мова сьогодні у Ukraine media centre у Львові під час брифінгу щодо перетинання кордону.

Захід пройшов за участю заступника начальника штабу - начальника відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України полковника Ігоря Матвійчука та в.о. начальника Львівської митниці Даніїла Меньшикова.

Зокрема зазначалося, що за останні дві доби більше осіб повернулося в Україну, ніж виїхало. А загалом за два місяці західний кордон перетнуло близько 5 млн осіб, із них більша частина – це переважно жінки та діти. Йшлося і про категорії чоловіків призовного віку, які мають право перетинати кордон, серед яких особи, котрі займаються  гуманітарними вантажами  і міжнародними перевезеннями, і ті,  які підпадають під винятки, наприклад,  багатодітні батьки, студенти, які вже навчаються за кордоном, громадяни, які супроводжують осіб з інвалідністю. 

Також зазначалося, що з початку введення воєнного стану на кордоні було оформлено 164 тисячі тонн гуманітарних вантажів, в Україну ввезено 10700 автомобілів на потреби ЗСУ та 13 тисяч для вільного обігу.

Крім того, обговорювалися питання черг на кордоні та що було зроблено, аби їх зменшити та не затримувати гуманітарну допомогу. Зокрема разом з Урядом було визначено три пункти пропуску, де будуть оформлятися автомобілі для вільного обігу – «Грушів», «Устилуг» та «Малий Березний».

Наразі на кордоні пріоритетом залишається оформлення гуманітарних вантажів та автомобілів, якими перевозять паливо.

Детальніше на відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси