(ВІДЕО) Петро Цигикал та Ельмар Вахер підписали План розвитку співробітництва між прикордонними відомствами України та Естонії

НАЗАД
30 сiчня 2019 15:25

Керівники прикордонних відомств України та Естонії підписали План, яким передбачається посилення розвитку співробітництва і визначаються основні напрямки розвитку взаємодії.

На початку робочої зустрічі, що відбулася в Адміністрації Держприкордонслужби, Петро Цигикал та Ельмар Вахер обговорили ситуацію на кордонах та розвиток подальшої взаємодії. Крім того, естонські прикордонники ознайомилися з роботою Головного центру управління службою ДПСУ. Цей підрозділ цілодобово відстежує інформацію про ситуацію на державному кордоні і несення служби прикордонними нарядами.

«Сьогодні ми маємо можливість обговорити актуальні питання охорони наших кордонів, перспективи розвитку співпраці наших відомств і підписати План співробітництва на 2019-2020 роки», - сказав очільник ДПСУ.

Він наголосив, що прикордонне відомства України продовжує системно розвиватися і у тісній співпраці з європейськими колегами забезпечує належний рівень захисту західного кордону.

«Ми приділяємо велику увагу впровадженню передових підходів посилення прикордонної безпеки і принципів інтегрованого управління кордонами. Спільно з європейськими експертами активно працюємо над підготовкою нової Стратегії інтегрованого управління кордонами», - відмітив Петро Цигикал.

Сторони позитивно оцінили хід співпраці прикордонних відомств України та Естонії в контексті участі в спільних операціях Європейської Агенції прикордонної і берегової охорони Фронтекс. Зокрема, зазначалося, що в 2018 році в операції на території Естонської Республіки брали участь два українських експерта, а в одному з пунктів пропуску Україні перебував один естонський прикордонник.

На завершення Петро Цигикал та Ельмар Вахер підписали Протокол зустрічі та План розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України і Департаментом поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки на 2019-2020 рр.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси