(ВІДЕО) Нові військові звання сержантського і старшинського складу – Президент України підписав закон № 0906

НАЗАД
29 листопада 2019 15:56

Сьогодні, 29 листопада, Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби».

Нагадаємо, що відповідний законопроект №0906 був ухвалений Верховною Радою України 17 жовтня цього року. Згідно із вказаним документом, зміни стосуються лише сержантського та старшинського складу.

Рекрут, майстер-сержант, перший сержант, старший сержант, головний старшина – це нові військові звання, які вводяться в обіг. Натомість звання прапорщик та старший прапорщик кануть у літа.

Як зауважив начальник управління кадрового менеджменту Адміністрації Державної прикордонної служби України Олексій Харченко, підстав для турботи у військовослужбовців Держприкордонслужби немає. Люди, яким присвоєно військове звання: прапорщик, старший прапорщик відповідно до порівняльної таблиці будуть переатестовані на схожі військові звання. Замовником і безпосереднім виконавцем змін є Міністерство оборони. Документ пройшов погодження і у Державній прикордонній службі України. Відмінність тільки в тому, що як і офіцерські звання сержантський склад тепер буде поділяться на молодший, середній і вищий сержантський склад.

На думку ініціаторів запропоновані зміни дозволять підвищити авторитет та роль сержантів і старшин серед військових, проте головною причиною таких змін є наближення військових структур нашої країни до стандартів НАТО.

 

Нові військові звання:

Армійські

Корабельні

Рядовий склад

рекрут

солдат

рекрут

матрос

старший солдат

старший матрос

Сержантський і старшинський склад

Молодший сержантський і старшинський склад

молодший сержант

старшина 2 статті

сержант

старшина 1 статті

Старший сержантський і старшинський склад

старший сержант

головний старшина

перший сержант

головний корабельний старшина

штаб-сержант

штаб-старшина

Вищий сержантський і старшинський склад

майстер-сержант

майстер-старшина

старший майстер-сержант

старший майстер-старшина

головний майстер-сержант

головний майстер-старшина

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси