(ВІДЕО) На адмінмежі з Кримом прикордонники затримали «Домового»

НАЗАД
26 березня 2019 12:00

Члена незаконного збройного формування - батальйону Руської православної армії, з позивним «Домовий» затримали на адмінмежі правоохоронці.

Так, учора з тимчасово окупованої території АР Крим до контрольного пункту «Чонгар» прибув громадянин України, уродженець Кіровоградщини, який проживав у Криму.

В ході проведення щодо даної особи фільтраційних заходів співробітники оперативних підрозділів Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби, співробітники СБУ та Національної поліції АР Крим та м. Севастополь встановили, що даний громадянин в 2014 році брав участь у незаконних збройних формуваннях на території так званої «ДНР».

За його словами, до 2014 року він з сім’єю проживав на території РФ, звідки повертався в Україну через вже закритий на той час пункт пропуску «Успенка». Під час одного з таких перетинів державного кордону він був завербований представниками спецслужб Російської Федерації для участі у військових діях на території України в «армії» так званої «ДНР». Після розподілення потрапив до батальйону Руської православної армії, де йому дали позивний «Домовой».

Згодом під час одного зі звільнень поїхав до сім’ї  у Росію та вирішив вже не повертатись до так званої «ДНР». Протягом свого перебування на непідконтрольній території України неодноразово зустрічався з військовослужбовцями спеціальних підрозділів РФ, які виконували різного роду диверсії проти підрозділів ЗСУ.

 На даний час затриману особу передано представникам Національної поліції АР Крим та м. Севастополь.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси