(ВІДЕО) На Закарпатті внутрішньою безпекою відомства викрито офіцера оперативно-розшукового відділу, який намагався підкупити колегу

НАЗАД
15 травня 2019 17:49

Позиція керівництва Держприкордонслужби залишається незмінною – військовослужбовці, які стали на слизький шлях сприяння протиправній діяльності на державному кордоні, будуть нести сувору відповідальність

Незважаючи на комплексні заходи, які вживаються керівництвом прикордонного відомства з підвищення рівня соціально-побутового та грошового забезпечення військовослужбовців, окремі несвідомі прикордонники намагаються зловживати службовим становищем з метою заробітку грошей, торгуючи державним кордоном. Позиція керівництва Держприкордонслужби залишається незмінною – військовослужбовці, які стали на слизький шлях сприяння протиправній діяльності на державному кордоні, будуть нести сувору відповідальність відповідно до законодавства, без огляду на звання та посади.

Сьогодні, 15 травня, офіцерами підрозділу внутрішньої безпеки Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби разом з слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Львів, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Ужгородського гарнізону, за силової підтримки військовослужбовців загону оперативного реагування «ДОЗОР», реалізовано матеріали кримінального провадження за ознаками ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або спроба надання неправомірної вигоди службовій особі». Так, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Дяково» Мукачівського прикордонного загону, затримано оперуповноваженого одного з оперативно-розшукових підрозділів Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, який надавав 10 000 гривень неправомірної вигоди іншому прикордоннику. Оперативник, замість виконання обов’язків служби, діяв в інтересах протиправних елементів з прикордонних населених пунктів Виноградівщини. За вказану грошову суму він намагався підкупити військовослужбовця Мукачівського прикордонного загону, який залучається до безпосередньої охорони державного кордону, з метою надання ним дозволу злочинним угрупованням на незаконне переміщення тютюнових виробів з України до Угорщини.

Тривають заходи з документування діяльності співучасників злочину, проводяться санціоновані судом обшуки за місцем проживання та служби затриманого військовослужбовця.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси