(ВІДЕО) На Закарпатті та Львівщині затримали вісьмох нелегальних мігрантів з Афганістану, Узбекистану та Індії

НАЗАД
10 квiтня 2021 10:49

Три групи нелегалів та пособників злочину затримали впродовж доби прикордонники Мукачівського, Чопського та Львівського загонів.

Двох нелегальних мігрантів з Афганістану та їх провідників затримала спільна міжвідомча група з оперативників Держприкордонслужби, наряду відділу «Ділове» Мукачівського прикордонного загону та співробітників Нацполіції.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст. 332 ККУ, на околиці с. Лазещина Рахівського району, правоохоронці зупинили «Опель» литовської реєстрації. В салоні авта окрім водія, громадянина України, перебувало ще троє осіб – один також наш краянин та двоє іноземців без документів, вони назвалися громадянами Афганістану. Інформація щодо громадянства затриманих осіб наразі перевіряється. Правоохоронці встановили, що з допомогою переправників іноземці планували незаконно перетнути кордон та потрапити до країн ЄС.

У діях пособників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ. У разі доведення вини, українцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Крім цього, прикордонники Чопського загону виявили двох громадян Узбекистану, які мали намір перетнути українсько-словацький кордон поза пунктами пропуску. Правопорушників затримали за оперативною інформацією поблизу н.п. Кострино Великоберезнянського району. Прикордонники з’ясували, що іноземці прибули в Україну встановленим порядком з подальшим наміром незаконно потрапити в країни ЄС. Затриманих буде притягнуто до відповідальності за ч.2 ст. 204-1 КУпАП.

А наряд відділення «Грушів» Львівського загону на околиці н.п. Нагачів  зупинив мікроавтобус, в якому знаходилося четверо громадян Індії. Іноземці з собою мали прострочені посвідки на тимчасове проживання в Україні. Затриманих буде притягнуто до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП. Дії водія, громадянина України, підпадають під ознаки правопорушення, передбаченого ст. 202 КУпАП.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси