(ВІДЕО) На Львівщині прикордонники оформили понад 240 іноземців, які прямували з Німеччини та Польщі в Молдову, а українці змогли повернутися з Молдови в Україну

НАЗАД
24 березня 2020 12:37

Учора ввечері в пункті пропуску «Краківець» прикордонники Мостиського загону оформили понад 240 іноземців, які на 20 транспортних засобах слідували з Німеччини та Польщі додому

Учора ввечері в пункті пропуску «Краківець» прикордонники Мостиського загону оформили понад 240 іноземців, які на 20 транспортних засобах слідували з Німеччини та Польщі додому, транзитом через Україну. Серед них більшість були громадянами Республіки Молдова, інші – Румунії. Також, крім дорослих, додому поверталися й діти.

На українсько-польському кордоні прикордонники та представники Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держспоживслужби виміряли температуру громадян та провели опитування щодо самопочуття. Після комплексу перевірочних заходів транспортні засоби з іноземцями у супроводі двох екіпажів Національної поліції України попрямували до українсько-молдовського кордону.

У свою чергу 23 громадянина змогли учора повернутися в Україну з Республіки Молдова. З них 21 громадянин України та двоє громадян Молдови з посвідками на постійне проживання в Україні. Вони прибули в Молдову до початку введення заходів пов’язаних із запобіганням поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та не мали можливості самостійно повернутися назад.

Співробітники Прикордонної поліції Республіки Молдова забезпечили супровід автобуса з українцями з Кишинева до спільного пункту пропуску «Паланка-Маяки-Удобне». В пункті пропуску «Паланка» пасажири також пройшли температурний контроль. Далі прикордонники Молдови разом зі своїми колегами з Білгород-Дністровського прикордонного загону здійснили оформлення громадян, після чого пасажири пересіли в автобус, наданий владою України, який попрямував в Одесу.

Цим спеціальним рейсом забезпечено повернення громадян України з Молдови на Батьківщину за сприяння керівництва України та Посольства України в Республіці Молдова.

Прикордонники вдячні молдовським колегам за співпрацю та сприяння в організації повернення громадян до України.

Слід зазначити, що прикордонники, в межах наданих повноважень, допомагають повернутися додому не лише громадянам України, а й роблять усе можливе аби іноземці змогли потрапити на свою батьківщину.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси