(ВІДЕО) На Харківщині прикордонники припинили незаконне переміщення через українсько-російський кордон книжок, тютюну та автозапчастин

НАЗАД
26 грудня 2020 13:40

Військовослужбовці відділу «Веселе» Харківського загону не допустили незаконного переміщення художньої літератури та запчастин до тракторів в РФ.

Випереджувальну інформацію про можливе незаконне переміщення товарів отримав дільничний інспектор прикордонників. На напрямок можливого руху порушників було виставлено прикордонний наряд, який неподалік населеного пункту Борисівка зупинив для перевірки «ВАЗ-2121».

В автомобілі перебували двоє громадян України, які перевозили майже три сотні книг та 3 турбіни до тракторної техніки. Правоохоронці встановили, що чоловіки проживають у Харкові та за грошову винагороду погодились незаконно перемістити з території України на територію Росії 275 книг про Гаррі Поттера та запчастини до тракотрів.

Зі слів чоловіків, за цю оборудку їм пообіцяли заплатити по 200 доларів США.

На українців складено адміністративні матеріли за спробу незаконного перетинання кордону, рішення за якими винесе суд.

Книги, попередньо оцінені у 80 тис. грн та запчастини будуть передані до компетентних правоохоронних органів.

А на ділянці відділу «Дергачі» прикордонники Харківського загону завадили переміщенню з Росії в Україну партії тютюну до кальяну.  Прикордонний наряд виявив сліди під’їзду до державного кордону транспортного засобу. Під час перевірки місцевості правоохоронці знайшли неподалік 16 коробок з сумішшю для кальяну.

На даний час тривають заходи з пошуку причетних до протиправної діяльності осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси