(ВІДЕО) На Дунаї прикордонники виявили правопорушників на човні

НАЗАД
06 квiтня 2021 18:02

Екіпаж катера Ізмаїльського загону Морської охорони під час спільного з Водною поліцією патрулювання Дунаєм, поблизу Вилкового, виявив маломірний плавзасіб.

Аби перевірити законність виходу плавзасобу на річку, прикордонники подали команду зупинитися. Однак особи пришвидшили рух човна, намагаючись сховатися в очереті. Втеча була нетривалою – за кілька хвилин катер Морської охорони їх наздогнав.

Під час огляду плавзасобу виявлено двох чоловіків – обидва із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Рибалки поводилися зухвало, створюючи небезпеку на воді, та відмовлялися пред’явити будь-які документи.

Стосовно правопорушників складено протокол про адміністративну відповідальність за порушення прикордонного режиму та злісну непокору законним вимогам прикордонників. А співробітники Водної поліції констатували факт алкогольного сп’яніння керманича човна, за що на нього також склали протокол. Справу спрямовано до суду.

Нагадуємо, що з покращенням погодних умов та початком малої навігації вихід плавзасобів у прикордонному контрольованому районі дозволяється тільки з відкритих для цього об’єктів базування з обов’язковим інформуванням прикордонного підрозділу, в тому числі і про види діяльності, що плануєте здійснювати: риболовля, дайвінг та інші.

Всі особи, які перебувають на борту, повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, плавзасіб має бути оснащений відповідними засобами зв’язку та мати необхідну кількість засобів рятування. Дотримання таких вимог прикордонного режиму – це, перш за все, безпека, а також, гарантія захисту і допомоги у випадку виникнення небезпечної ситуації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси