(ВІДЕО) Морські прикордонники затримали на Дунаї браконьєрів і врятували червонокнижних риб

НАЗАД
22 вересня 2021 16:02

Прикордонники виявили маломірний плавзасіб, що рухався без навігаційних вогнів, за допомогою приладів нічного бачення.

Отримавши оперативну інформацію щодо можливого правопорушення, черговий катер Ізмаїльського загону Морської охорони, посилений оглядовою групою відділу спеціальних дій, у взаємодії з представниками поліції, вийшов на патрулювання у вказаний район.

Близько 2-ї ночі посеред Дунаю, неподалік від Кілії, прикордонники за допомогою приладів нічного бачення виявили маломірний плавзасіб, що рухався без навігаційних вогнів. Застосувавши тактичні хитрощі, морські прикордонники зуміли підійти до рибалок майже не поміченими. Захоплені зненацька, нічні рибалки намагалися позбутися вмісту плавзасобу, але правоохоронці їх зупинили.

За результатами огляду човна було встановлено, що два мешканці Кілії здійснювали незаконний вилов червонокнижних порід риби забороненими знаряддями лову. Аби приховати свою протиправну діяльність, проходили повз пункт базування прикордонників без навігаційних вогнів, тим самим порушуючи прикордонний режим та створюючи небезпеку для інших суден і плавзасобів.

Як підтвердження протиправної діяльності, на борту прикордонники виявили 16 (шістнадцять) рибин червонокнижної породи осетрових (за зовнішнім виглядом схожих на севрюгу звичайну) та заборонені знаряддя лову – рибальську сітку довжиною 140 м.

Весь червонокнижний улов прикордонники повернули у природне середовище. За оцінкою фахівців попереджено нанесення збитків державі на суму понад 750 тис. грн. (остаточна сума збитку буде встановлена в ході досудового розслідування та проведення експертної оцінки).

Повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 249 КК України направлено до Національної поліції.

Капітана плавзасобу притягнули до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.

В рамках проведених слідчих дій представники Нацполіції вилучили плавзасіб та заборонені знаряддя лову, як речові докази кримінального правопорушення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси