(ВІДЕО) Морські прикордонники та військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил провели бойове злагодження

НАЗАД
15 березня 2019 12:13

Два кораблі та катер Морської охорони Маріупольського загону Держприкордонслужби зі складу Об’єднаних сил взяли участь у навчаннях з перевірки бойової готовності.

Навчання проводилися з метою відпрацювання злагодженості дій та готовності авіаційних підрозділів зі складу ООС до забезпечення підтримки корабельно-катерного складу ВМС ЗСУ та Держприкордонслужби на виході в морі.

За сигналом тривоги визначений корабельно-катерний склад висунувся в завданий район Азовського моря. В ході виконання спільних заходів кораблі та катери відпрацьовували відбиття повітряного нападу з імітацією літаками агресивних дій противника, різноманітні варіанти маневрування та шикування у різні бойові строї протиповітряної оборони. Наступним етапом було відпрацювання злагодженості дій при підтримці авіацією корабельно-катерного складу та ведення вогню по надводним цілям зі штатного озброєння кораблів та катерів. При цьому учасниками морської компоненти від ВМС ЗСУ та Морської охорони Держприкордонслужби проведені спільні формування похідного строю кільватера та бойового строю фронту.

«Такі маневри є особливо важливими при веденні морського бою, де кожна бойова одиниця має з ретельною точністю зайняти визначену позицію. Крім того, необхідно враховувати гідрографічні особливості Азовського моря, зокрема колову течію, змінний рельєф дна, постійні вітри.  Ці особливості й ускладнюють виконання завдань», - зазначив командир корабля морської охорони «Донбас» Дмитро Глушак.

Командуванням ООС відмічено, що перевірка бойової готовності та тренування показали: злагодженість дій авіаційної та морської компоненти відпрацьовані на високому рівні, сили та засоби готові до виконання бойових завдань.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси