(ВІДЕО) Кордон на Сумщині: обстановка залишається стабільною і контрольованою

НАЗАД
02 березня 2021 12:33

Упродовж перших двох місяців 2021 року обстановка на державному кордоні України, що проходить Сумщиною, залишається стабільною і контрольованою.

На рубежі зберігаються ризики і виклики прикордонній безпеці, пов’язані з незаконною міграцією, незаконним переміщенням через державний кордон товарно-матеріальних цінностей та спробами перетину кордону правопорушниками.

Так, за січень-лютий прикордонники Сумського загону за незаконне перетинання та спробу незаконного перетинання державного кордону України затримали близько 40 осіб, з яких 10 – нелегальних мігрантів. Припинено 33 спроби незаконного переміщення через державний кордон товарно-матеріальних цінностей, загальна сума оцінки яких перевищила 1,6 млн грн. За порушення правил прикордонного режиму до адміністративної відповідальності притягнуто 11 осіб.

Задля протидії подібним явищам, охоронці рубежів максимально використовують наявні технічні засоби й озброєння. Вартові кордону в цілодобовому режимі забезпечують надійну охорону ввіреної ділянки держрубежу, у тому числі й облаштовують місця тривалого несення служби. А ще використовують автомобілі, снігоходи, лижі, залучають прикордонну авіацію та безпілотні авіаційні комплекси, що забезпечує моніторинг кордону з повітря. Бо, переконані, головне завдання – аби кордони держави були максимально захищеними і недоторканними.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси