(ВІДЕО) «Invictus Games». Нескорений прикордонник їде представляти Україну на міжнародних змаганнях у Сіднеї

НАЗАД
10 жовтня 2018 11:16

В «Іграх Нескорених» («Invictus Games») беруть участь військовослужбовці, які отримали поранення, або контузії під час бойових дій, а також ветерани.

Сьогодні, 10 жовтня, Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал зустрівся з учасником Національної збірної України «Ігри Нескорених» прикордонником Віктором Шинкаруком, напередодні його від’їзду разом з командою на міжнародні спортивні змагання в Сіднеї, Австралія.

В «Іграх Нескорених» («Invictus Games») беруть участь військовослужбовці, які отримали поранення, або контузії під час бойових дій, а також ветерани. Цього року, з 20 по 27 жовтня, 15 українських воїнів, серед яких і прикордонник Віктор Шинкарук, представлятимуть Україну у Сіднеї під час Ігор Нескорених. З п’яти кандидатів від Держприкордонслужби, які приймали участь у відбіркових змаганнях, до Національної збірної потрапив лише він.

Петро Цигикал привітав незламного охоронця кордону з нагодою представити нашу країну на світових змаганнях. Він висловив своє пишання тим, що прикордонник покаже всьому світові, що Україна – нація героїв, мужніх та нескорених. Голова Держприкордонслужби побажав перемоги, проте зазначив, коли незламний герой їде на змагання, то перемога вже в його руках і руках України.

Відмітимо, що Віктор Шинкарук після закінчення Національної академії прикордонного відомства України був розподілений до Луганського прикордонного загону. 2 червня 2014 року Віктор разом з побратимами відбивав збройний напад озброєних бандитських формувань на управління прикордонного загону, проявляючи мужність і вірність присязі.

Після передислокації підрозділу Віктор отримав мінно-вибухове осколкове поранення ноги під час огляду місця обстрілу відділу прикордонної служби «Мілове». Тоді разом з Віктором поранення від спрацювання вибухового пристрою отримали ще два офіцери зі складу групи. 

Далі було лікування, реабілітація і нове місце служби – Чернівецький прикордонний загін, а після і по теперішній час – Національна академія, де обіймає посаду старшого викладача кафедри фізичної підготовки та особистої безпеки.

Додамо, що минулого року Віктор Шинкарук увійшов до резерву Національної збірної Ігор Нескорених, які проходили в Канаді. Він активно займається плаванням, досяг результату «кандидат майстра спорту». В академії почав займатися офіцерським триборством і виконав рівень «майстра спорту». «Зайняття спортом – найкраще допомагає в реабілітації поранених» - зазначив в одному з своїх інтерв’ю Віктор Шинкарук.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси