(ВІДЕО) Електрокабель на дні р.Дністер та шланг, закопаний на 3 метри в землю, виявили біля кордону з Молдовою

НАЗАД
02 березня 2021 10:45

Таку «знахідку» виявили прикордонники на ділянці відділу прикордонної служби «Ямпіль» Могилів-Подільського загону.

Отримавши оперативну інформацію щодо можливої підготовки до незаконного переміщення спирту з території РМ в Україну, прикордонники шляхом тралення обстежили дно р.Дністер, якою проходить кордон з Молдовою.

Під час дослідження правоохоронці виявили ізольований електрокабель, що був прокладений по дну Дністра від прилеглого острова до українського берега, а далі був вкопаний в землю на глибину близько 20 см та вів у тил території України. Прикордонники дістали з дна річки та викопали із землі 150 метрів кабелю, на кінці якого, зі сторони острова, знаходилось пристосування для підключення електроживлення та засіб для намотування шланга на котушку.

Військовослужбовці продовжили обстеження прилеглої місцевості, залучивши спеціальну техніку та неподалік, на глибині близько 3 метрів, знайшли пластиковий шланг, що був прокладений під землею від берегової відмілини р.Дністер вглиб території України.

Під час демонтажу шланга, у лісосмузі на території України, правоохоронці виявили спеціально обладнаний підземний «бункер», до якого виходив кінець шланга.

Загалом прикордонники демонтували 125 м. шланга діаметром 20 мм. З його допомогою зловмисники, ймовірно, планували незаконно переміщувати спирт з Молдови до України. Правоохоронці також встановили, що цей трубопровід ще не використовувався, оскільки шланг був порожній та не мав характерного запаху спирту.

Наразі прикордонники спільно з співробітниками УСБУ у Вінницькій області проводять заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

Коментує перший заступник начальника відділу « Ямпіль» майор Андрій Бурмака.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси