(ВІДЕО) Далекобійник перевозив вартісні медпрепарати, замасковані під солодощі, чай та кашу

НАЗАД
11 грудня 2020 11:21

Учора, в пункті пропуску «Сеньківка», що на Чернігівщині виявили значну кількість медпрепаратів, замаскованих під продукти харчування.

Прихований товар знайшли під час прикордонно-митного огляду салону вантажного автомобіля, яким прямували з Російської Федерації. 

Назагал, водій вантажівки «DAF», 37-річний громадянин України, намагався незаконно перемістити через кордон препарати 19-ти різних найменувань: 27 810 пігулок, 140 флаконів, 150 ампул та 100 тюбиків мазі.

Зі слів далекобійника, малознайома особа за грошову винагороду в місці завантаження авта запропонувала йому перемістити контрабандою медикаменти з Москви до Києва. Ця особа надала коробки, в тому числі з-під чаю, печива та каші в які було заховано медичні препарати. Бажаючи заробити легких грошей, водій буквально запакував спальний відсік кабіни вантажівки лікарськими засобами, ховаючи їх навіть у подушці. Мало того, що порушник віз лікувальні засоби без документів, які підтверджують їх походження та якість, перевезення відбувалося з грубим порушенням вимог зберігання. Наприклад, в інструкції на онкопрепарати «Авастин», які були виявлені в кабіні, вказано, що його не можна зберігати при температурі вище 8 градусів.

Відносно громадянина України складені матеріали адміністративного провадження.

Коментує помічниця начальника відділу прикордонної служби «Гірськ» - начальник групи адміністративно-юрисдикційної діяльності старший лейтенант Абрамчук Алла.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси