(ВІДЕО) Чи можна перетнути кордон за внутрішнім паспортом?

НАЗАД
23 червня 2022 12:51

Якщо особа з внутрішнім паспортом чи ID-карткою прямує за кордон із зони бойових дій, прикордонники приймають рішення щодо її пропуску.

Це стосується осіб, які виїжджають у пошуках притулку, прокоментував начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ полковник Ігор Матвійчук. Він повідомив, що це робиться як виняток, адже, згідно з чинними правилами, такі документи не дають право на перетинання державного кордону.

«З тим документом, що вони виїхали, звичайно, вони можуть повернутися. Адже громадянин України ні за яких обставин, згідно Конституції України, не може бути обмеженим у праві повернення на територію України», – наголошує Ігор Матвійчук.

Державна прикордонна служба звертає увагу, що в окремих випадках під час перебування за кордоном у громадян України може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн перебування чи транзитного проїзду. Тому радимо громадянам України враховувати різні ситуації та, за можливості, оформити собі закордонний паспорт ще до перетинання кордону.

Нагадаємо, що перетинання громадянами України державного кордону здійснюється за одним з таких документів, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну:

1) паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

2) дипломатичний паспорт;

3) службовий паспорт;

4) проїзний документ дитини (чинний протягом строку, на який

він виданий);

5) посвідчення особи моряка;

6) посвідчення члена екіпажу.

 

*Громадяни України, які прямують до Туреччини чи Грузії, можуть перетинати кордон за ID-карткою, але на цей час прямого сполучення (морського чи авіаційного) з цими країнами немає.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси