(ВІДЕО) 7 років з дня запеклих боїв за пункт пропуску «Ізварине»

НАЗАД
20 червня 2021 10:55

Міжнародний пункт пропуску «Ізварине» знаходився на Луганщині, де щоденно здійснювався пропуск громадян через державний кордон.

Однак червень 2014 року вніс свої корективи у повсякденне життя як прикордонників, так і мирних жителів прикордоння.

8 червня 2014 року почався перший обстріл пункту пропуску «Ізварине». Напередодні сепаратисти висунули ультиматум, щоб прикордонники залишили пункт пропуску до вечора. Виконувати вимоги терористів ніхто не збирався. Того ж дня під натиском вогню бойовики намагались переманити на сторону «руського міра» та зламати правоохоронців їм так і не вдалось. Охоронці кордону вистояли та дали гідну відсіч окупаційним військам.

Та бойовики не заспокоїлись, що прикордонники лишились не скореними. 20 червня 2014 року після настання темряви, близько 9-ої години вечора бойовики під’їхали до пункту пропуску на автомобілях та відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. Охоронці кордону першочергово евакуйовували цивільних осіб, які перебували у пункті пропуску, у безпечні місця. Після цього зміна прикордонних нарядів перемістилася на завчасно підготовлені вогневі позиції та прийняла бій. Ворог несамовито «відривався» над прикордонниками використовуючи підствольні гранатомети, міномети та гармати. Правоохоронці до останнього набою вели бій не відступаючи ні на крок та після довгого протистояння охоронці держрубежу змушені були під натиском противника відступити …

У ту ніч прикордонники, знищивши техніку та озброєння, покинули пункт пропуску.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси