(ВІДЕО) 160 тисяч українців повернулось із-за кордону, ще до 200 тисяч осіб може приїхати перед Великоднем

НАЗАД
31 березня 2020 21:59

Про це в ефірі «ТСН» на телеканалі 1+1 повідомив Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

Голова Державної прикордонної служби України зазначив, що тільки з 16 березня цього року усіма напрямками – авіаційним, залізничним, автобусним та пішохідним в Україну повернулося близько 160 тисяч наших громадян.

«Сьогодні нами зафіксовано такий собі антирекорд — за добу перетнуло кордон всього-на-всього 10 тисяч громадян. Якщо в літній час, в сезон відпусток таких громадян буває 250-300 тисяч осіб на добу», - констатував очільник служби.

Він додав, що за даними МЗС, наразі ще близько 17 тисяч громадян заявили, що мають намір повернутися на територію Україну.

Також Голова служби зауважив, що напередодні пасхальних свят в Україну може повернутися близько 200 тисяч наших громадян.

Під час інтерв’ю було порушене і проблемне питання – щодо нещодавніх черг на кордоні з Польщею.

Голова Держприкордонслужби підкреслив, що питання полягало не в прикордонниках України, а в тому, що черги наших громадян накопичувалися на польській стороні. Зокрема, у найактивніший день - 27 березня, на вхід в Україну прибуло 22 тисячі наших громадян, коли зазвичай цей показник — на рівні 3 800 громадян на добу.

Він також додав, що на цей час черги наших громадян, які не мають транспорту та перетинають державний кордон в пішому порядку – відсутні. «Ми фіксуємо наступну статистику – якщо у дні пікових навантажень йде оформлення близько 450 -500 громадян на годину в пунктах пропуску «Ягодин», «Рава-Руська», «Краківець», то на сьогодні ми маємо від 10 до 15 людей на годину», - розповів Голова прикордонного відомства.

Сергій Дейнеко наголосив, що Державна прикордонна служба України, веде базу даних щодо громадян, які перетинають кордону як на в’їзд, так і на виїзд з України без винятку. Громадяни України, особи без громадянства, іноземці – усі потрапляють в базу даних. Серед них за минулу добу виявлено двох громадян України, які вже порушили умови самоізоляції. Прикордонники передали цих громадян Нацполіції, на них було складено протоколи по ст. 44 ч. 3 КУ про адмінправопорушення. А загалом за останні три доби таких громадян було виявлено 7.

Голова служби запевнив, що робота буде проводитися й надалі, а Держприкордонслужба зробить усе можливе, аби виявляти тих громадян, які не свідомо ставляться до обов’язку самоізоляції, котрі були взяті ними добровільно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси