(ВІДЕО) За добу прикордонники зафіксували чотири випадки браконьєрства

НАЗАД
18 серпня 2018 13:16

По всім випадкам прикордонники викликали на місце представників рибоохоронного патруля та поліції.

Прикордонники продовжують активні заходи по припиненню правопорушень в контрольованих прикордонних районах в межах ділянок відповідальності.

Учора представники оперативного підрозділу Південного регіонального управління спільно з прикордонниками Одеського загону на узбережжі озера Алібей виявили двох осіб, що промишляли браконьєрством. Двоє громадян України, мешканці Татарбунарського району,  забороненими знаряддями лову без відповідних дозвільних документів виловили понад 60 рибин кефалі. На місці затримання також виявлено 4 сітки загальною довжиною 170 метрів.

За цим фактом до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення. Знаряддя лову та водні біоресурси передано представникам Чорноморського басейнового управління Державного агентства рибного господарства. На одного з затриманих прикордонниками складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.202 КУпАП. Разом з тим, відносно обох громадян представниками Держрибагентства складено протоколи за ч.3 ст.85 КУпАП. Сума збитку державі становить більше 37 тисяч гривень.

Також учора, прикордонники відділу «Хорли» Херсонського загону на узбережжі Каркініцької затоки виявили браконьєра з незабороненим знаряддям лову, який вже встиг наловити бичка та креветки.

Крім того, минулої доби прикордонники Бердянського загону в Генічеськом районі одного громадянина України, який за допомогою сітки наловив рибу сингіль. На громадянина складено адмінпротокол за статтею 202 КУпАП за порушення прикордонного режиму.

А вже сьогодні зранку, знову прикордонники Бердянського загону на березі затоки Сиваш Генічеського району виявили браконьєра з такою ж самою рибою сингіль, виловлену сіткою. В цьому випадку громадянин також порушив прикордонний режим і на нього склали адмінпротокол за статтею 202 КУпАП.

По всім випадкам прикордонники викликали на місце представників рибоохоронного патруля та поліції, а на адресу останніх направили повідомлення про виявлення ознак кримінального порушення за статтею 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом».

Загальна сума збитків по трьом випадкам склала більше 80 тисяч гривень. Риба та незаконні знаряддя лову вилучені встановленим порядком.

Нагадуємо, що нещодавно прикордонники на Херсонщині виявили двічі одного і того ж самого браконьєра, який за добу наніс державі збитків на суму біля 150 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси