(ВІДЕО) Вперше за 12 років прикордонний вертоліт приземлився на Зміїному

НАЗАД
10 липня 2020 14:19

Вертольотчикам Держприкордонслужби вдалося відновити втрачені навички та спроможності для польотів над територіальним морем та до найвіддаленішої застави – на острів Зміїний.

Учора вертоліт Мі-8 Харківської окремої авіаційної ескадрильї Держприкордонслужби України здійснив повітряний моніторинг за маршрутом «Одеса – Територіальне море України – о. Зміїний – Вилкове  – Одеса». Під час цього польоту прикордонники оглянули 2400  км2 акваторії. Екіпажі виконали 4 посадки на вертолітному майданчику острова Зміїний та 3 посадки на майданчику «Вилкове».

Цей політ став знаковим, адже вертольоти прикордонників уже 12 років не здійснювали польотів на Зміїний. Відтепер два екіпажі вертольотів МІ-8 Держприкордонслужби України отримали допуски для польотів над морем. А проведена модернізація гвинтокрилих машин дозволила зробити такі польоти безпечними.  Тож, віднині, у разі необхідності провести повітряний моніторинг, доставити на острів вантажі чи персонал, або провести медичну евакуацію… екіпажі та гвинтокрили готові.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси