(ВІДЕО) Водолазна підготовка бійців відділів спеціальних дій Морської охорони поза погодою

НАЗАД
14 лютого 2021 12:38

Навіть у досить не типових для морських занурень зимових погодних умовах, водолази Морської охорони навчаються, тренуються та виконують завдання за призначенням

Водолазна підготовка для бійців відділів спеціальних дій – лише один з елементів їх службової діяльності. Однак, враховуючи її специфіку, тренування є обов’язковими та необхідними для забезпечення занурення у бойових умовах, під час виконання завдання з огляду судна. Адже, протиправна діяльність з незаконного переміщення через державний кордон контрабанди, заборонених та небезпечних вантажів, постійно вдосконалюється, вишукуючи нові витончені хитрощі для приховування своїх переправлень.

У противагу таким винахідникам прикордонне відомство постійно впроваджує інновації в захисті від злочинців і зовнішньої агресії. Так, водолазні розрахунки не тільки залучаються до огляду суден закордонного прямування, а й здійснюють перевірку підводної частини корабельно-катерного складу, який вибуває на службу в море чи повертається зі служби.

Незважаючи на поважний стаж бойових одиниць, вони активно використовуються в службі і забезпечують надійний захист кордону. Саме завдяки турботливому, раціональному й грамотному ставленню персоналу: і на борту, і під бортами. Отже, вчасно виявлена, в тому числі й «підводна» проблема завдяки бійцям-водолазам усувається у найкоротший термін, що дозволяє не знижувати рівня готовності корабля чи катера. А бійцям – тренувати пильність у екстремальних підводних умовах.

Завдяки системному й всеохоплюючому розвитку міжнародної співпраці Морської охорони Державної прикордонної служби, фахівці водолазної справи відділів спеціальних дій оснащені сучасним обладнанням та екіпіруванням для проведення спусків у погодних умовах від спекотного літа до лютої зими, можуть обстежувати конструктивні особливості суден, виявляти й викривати підводні схованки і засоби диверсії, протидіяти іншим проявам ворожої агресії та провокаціям, як то намотування на гвинти прихованих браконьєрських знарядь лову, виявлення невідомих буїв, та інше.

Але перш за все – системна підготовка, яка дозволяє вправно застосовувати професійне обладнання, утримувати в готовності бойову техніку й убезпечувати самих водолазів, адже їхній фах пов’язаний з ризиком для життя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси