(ВІДЕО) У Києві викрили подружжя переселенців, які фальшували документи для виїзду військовозобов’язаних за кордон

НАЗАД
29 березня 2023 16:42

Подружжя, яке переїхало в Київ із Донеччини, виробляло посвідчення волонтерів, довідки військкоматів та інші фальшиві документи.

Організатори каналу нелегального переправляння військовозобов’язаних чоловіків через кордон створили сайт «допомоги військовозобов'язаним». Також вони підшукували клієнтів через різноманітні месенджери. Після отримання коштів організатори зазвичай відправляли поштою підроблені документи, часто з численними орфографічними чи пунктуаційними помилками.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи організаторів нелегальної схеми. Під час обшуків виявили та вилучили довідки ВЛК, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних щодо зняття з військового обліку, паспорти осіб, на ім’я яких виготовляли фальшиві документи, бланки довідок, волонтерських посвідчень, підроблені печатки та штампи державних органів і медичних установ, оргтехніку та інші матеріали, що можуть бути доказами в кримінальній справі.

Коли жінка зрозуміла, що відповідальності їм не уникнути, почала викидати з 10-го поверху багатоповерхівки мобільні телефони, флешки, ключі від комірки, де зберігались відтиски печаток, штампів та інших доказових матеріалів. Наразі вручено повідомлення про оголошення підозри за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та планується застосування запобіжного заходу.

Заходи з викриття правопорушення проводились за оперативною інформацією прикордонників оперативно-розшукового відділу ОКПП «Київ» спільно з представниками СУ ГУНП в Київській області під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури та за силової підтримки військовослужбовців мобільного прикордонного загону «Дозор».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси