(ВІДЕО) У Харкові прикордонники викрили злочинну схему «логістичних центрів»

НАЗАД
12 серпня 2020 15:36

Представники оперативних підрозділів Східного регіонального управління Державної прикордонної служби продовжують викривати злочинні схеми незаконного переміщення товарно-матеріальних цінностей через кордон.

Співробітниками управління оперативно-розшукової діяльності Східного регіонального управління спільно з оперативними співробітниками та слідчими податкової міліції ДФСУ в Харківській області, під процесуальним керівництвом Офісу Генеральної прокуратури України, в рамках кримінального провадження продовжено заходи з ліквідації в місті Харкові так званих «логістичних центрів».

Зловмисники, використовуючи злочинну схему, ввозили до України з країн Західної Європи та Туреччини товарно-матеріальні цінності з ухиленням від сплати податку. Надалі вантажі переправлялись через українсько-російську ділянку кордону в незаконний спосіб, або реалізовувались на ринках Харкова.

У ході подальшої перевірки оперативниками встановлено, що зловмисники «надавали додаткові послуги», а саме здійснювали переведення в готівку, обмін та виведенням за кордон коштів, отриманих злочинним шляхом.

Так, днями правоохоронцями з залученням спецпідрозділу «ДОЗОР» проведено низку санкціонованих обшуків, за результатами яких з незаконного обігу вилучено готівку на суму 2 мільйони гривень, комп’ютерну техніку, банківську та бухгалтерську документацію, які в подальшому  можуть бути використані як докази злочинної діяльності.

Наразі слідчо-розшукові заходи тривають.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси