(ВІДЕО) У «Борисполі», на Одещині та Сумщині іноземці знову намагалися підкупити прикордонників

НАЗАД
18 лютого 2019 14:10

Як уже повідомлялося, протягом двох днів прикордонники відправили в зворотному напрямку трьох осіб, які спробували підкупити охоронців кордону. А учора ввечері та сьогодні вранці правоохоронці викрили ще чотирьох хабародавців.

Так, сьогодні в міжнародному аеропорту «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» під час оформлення пасажирів, які прибули з Алмати, відмовили в перетині державного кордону громадянину Афганістану. З’ясувалося, що в нього була заборона в’їзду в Україну. Проте, незважаючи на законну відмову в перетині кордону, іноземець запропонував військовослужбовцю хабар у розмірі 200 доларів США, аби отримати сприяння в перетині українського кордону. Від неправомірних коштів прикордонник відмовився. Факт задокументовано офіцерами внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та представниками військової прокуратури. Тривають процесуальні дії.

А в пунктах пропуску на Одещині та Сумщині іноземці запропонувавши хабар сподівалися уникнути адмінвідповідальності за перевищення термінів перебування в Україні.

Зокрема, в пункті пропуску «Чорноморськ-МП» прикордонники спільно із співробітниками Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби затримали громадянина Грузії, який намагався дати охоронцю кордону хабара в розмірі 50 доларів США.

В іншому випадку прикордоннику спробували підплатити двоє громадян Киргизстану, які їхали через пункт контролю «Конотоп» поїздом «Київ-Москва». Іноземці запропонували військовослужбовцю неправомірну винагороду по дві тисячі російських рублів кожний.

Прикордонники від неправомірної вигоди відмовились. Грузина, киргизів та повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України передано до Нацполіції.

Нагадаємо, що вчора в аеропорту «Бориспіль», громадянин Нігерії запропонував прикордоннику хабар у розмірі 900 доларів США.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси