(ВІДЕО) Привіт зі «Станиці Луганської» жестовою мовою

НАЗАД
18 травня 2021 16:49

У єдиному КПВВ в зоні проведення ООС, де зараз щоденно здійснюється пропуск осіб, з’явився нова сервісна послуга з можливістю комунікувати жестовою мовою.

Цифровий сервіс для нечуючих та слабочуючих людей презентувала учора Олена Зеленська разом з представниками МВС України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров'я України та Громадського Руху «Соціальна єдність». Цей сервіс допоможе зруйнувати комунікаційний бар’єр для людей з порушенням слуху, написала перша леді на своїй сторінці у Фейсбук.

Крім того, Олена Зеленська наголосила, що у лютому 2021 року була запущена послуга перекладача жестової мови у пунктах пропуску для авіаційного сполучення «Бориспіль», «Київ (Жуляни)», «Одеса», «Львів», а також у КПВВ «Станиця Луганська». «Вже 90 осіб скористалися такою можливістю у КПВВ в Станиці Луганській», - написала дружина Президента.

Переклад жестовою мовою у вказаному КПВВ доволі часто допомагає прикордонникам. Сьогодні, наприклад, з допомогою цього сервісу вдалося забезпечити пропуск подружжя, де чоловік взагалі не чує, а дружина має дуже поганий слух.

На відео можна побачити, як працює сервіс для нечуючих та слабочуючих людей. Перекладач жестовою мовою передає привіт зі «Станиці Луганської» та бажає усім гарного дня.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси