(ВІДЕО) Прикордонники зафіксували майже 7 тисяч фактів порушення порядку в’їзду/виїзду з ТОТУ

НАЗАД
23 листопада 2020 12:39

У більшості випадків відносно осіб накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Від початку року органами охорони державного кордону Держприкордонслужби виявлено майже 7000 фактів вчинення громадянами адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 204-2 «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї» КУпАП.

У більшості випадків відносно осіб накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, крім того, стосовно іноземців приймається рішення про відмову в пропуску в Україну та проставляється заборона на в’їзд в нашу країну.

Зазначимо, що Державна прикордонна служба разом з іншими правоохоронними органами постійно проводять заходи з виявлення і притягнення до відповідальності осіб, які в порушення законодавства України незаконно відвідують тимчасово окуповані території.

Нагадаємо, що нещодавно прикордонники на три роки заборонили в'їзд в Україну російському актору Гребенщикову.

Також учора прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» відмовили у пропуску на територію України російському відеорежисеру.

Громадянин РФ, один з учасників знімальної групи, прибув учора до Борисполя авіарейсом зі Стамбула. Під час заходів контролю було встановлено, що він раніше незаконно відвідував тимчасово окупований Крим.

Враховуючи усі обставини, прикордонники відмовили іноземцю в перетинанні кордону, на три роки заборонили йому в’їзд в Україну та зворотним рейсом повернули назад.

Вкотре нагадаємо, що відповідно до законодавства України в’їзд на ТОТ України і виїзд з неї здійснюються лише через визначені контрольні пункти в’їзду-виїзду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси