(ВІДЕО) Прикордонники викрили схему з ввезення та розповсюдження контрафактного пального. В двох областях пройшли обшуки

НАЗАД
18 травня 2021 14:14

Співробітники Держприкордонслужби України під процесуальним керівництвом Київської міської прокурори спільно з ДФС та СБУ викрили схему, пов’язану з незаконним виробництвом та реалізацією контрафактного пального.

Воно виготовлялось з сировини, що потрапляла в Україну з порушенням чинного законодавства з Білорусі та Російської Федерації. Зокрема, відбувалося внесення неправдивих відомостей до товаросупровідних документів.

Виготовлене контрафактне пальне постачалося на заправки та інші місця збуту.

Інформацію про виробництво пального з компонентів, завезених за «сірими схемами», довідалися співробітники оперативно-розшукових підрозділів Державної прикордонної служби України. На підставі отриманих матеріалів прокуратурою було відкрито кримінальне провадження.

В рамках слідчо-оперативних заходів із залученням прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР» на території Київської та Чернігівської областей правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків. Перевірялися місця складування, виготовлення та розповсюдження контрафактного товару.

Під час обшуків виявили зразки контрафактного пального, хімічні добавки, документи фінансово-господарської діяльності, що можуть бути використані як докази у судовому провадженні.

Слідчі дії тривають та встановлюється розмір збитків, нанесених державі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси