(ВІДЕО) Прикордонники викрили схему легалізації мільйонів гривень, викрадених на тимчасово окупованих територіях

НАЗАД
08 лютого 2023 19:03

На Львівщині правоохоронці викрили схему ввезення для легалізації з-за кордону значних сум гривень, викрадених на тимчасово окупованій території України.

Оперативниками Львівського прикордонного загону спільно з представниками Бюро економічної безпеки та СБУ проведено слідчі дії, за результатами яких вилучено з метою встановлення законності походження 7 млн 250 тис. гривень. Ці кошти віз із закордону 46-річний водій легковика, який їхав в Україну через пункт пропуску «Угринів». Чоловік не зміг підтвердити законність походження коштів, зазначених у митній декларації.

Нагадаємо, що минулого тижня у пункті пропуску «Шегині» прикордонники виявили 6 млн 680 тис. гривень, які наш співвітчизник намагався приховано перемістити через кордон. За результатами санкціонованих обшуків у фігуранта провадження виявлено та вилучено мішки з камінням, зовні схожим на бурштин, вагою майже 10 кг, печатки з відтисками іноземних суб’єктів господарювання та інші предмети, які можуть свідчити про незаконну діяльність.

Правоохоронці встановили, що викрадені кошти вивозили з України через територію росії та білорусі до країн ЄС. Згодом готівка завозилася в Україну та вводилася в обіг для створення реальних загроз національним інтересам України.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили офіцери оперативних підрозділів та ВВВБ Львівського прикордонного загону спільно із детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209 «Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом», ч. 1 ст. 212 «Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)» та ч. 1 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» КК України, триває.

Коментує офіцер прес-служби Львівського загону Олександра Кучковська.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси