(ВІДЕО) Понад 2 км трубопроводу виявили на кордоні з Молдовою

НАЗАД
20 жовтня 2021 12:59

Трубопровід завдовжки більше 2 км виявили учора на українсько-молдовському кордоні.

Під час перевірки оперативної інформації про можливу підготовку до здійснення протиправної діяльності прикордонники Подільського загону спільно з представниками СБУ виявили на мілині Кучурганського водосховища поліетиленову трубу діаметром 32 мм.

Як з’ясували охоронці кордону, трубопровід пролягав від державного кордону під водою та під землею і виходив до приватного домоволодіння в с. Павлівка Роздільнянською району.

Конструкцію, скоріш за все, контрабандисти планували використовувати для нелегального переправлення спирту. Адже, окрім цього, під час перевірки помешкання, правоохоронці виявили дві порожні ємності об'ємом по 2000 л кожна для можливого зберігання незаконно переправленої рідини.

Для демонтажу трубопроводу було залучено водолазів відділу спеціальних дій Одеського загону Морської охорони. Загалом демонтовано більше 2 тисяч метрів поліетиленової труби, яку передано на відповідальне зберігання до відділу прикордонної служби «Степанівка».

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, цього року з метою протидії налагодженню каналів контрабанди прикордонники вже обстежували дно Кучурганського водосховища. Загалом водолазним розрахунком обстежено понад 7 тисяч кв м дна водойми прикордоння. Ознак налаштування контрабандних переправлень у підводний спосіб виявлено не було.

Зазначимо, такі обстеження важкодоступних ділянок проводяться на постійній основі. Тож, кожне протиправне діяння буде виявлене і демонтоване ще на стадії підготовки облаштування.

Коментар: пресофіцерка ДПСУ Діана Кондратюк.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси