(ВІДЕО) Півтора року на варті кордону

НАЗАД
18 лютого 2021 09:45

Незабаром розпочнеться весняна призовна кампанія. І лави Державної прикордонної служби поповняться новою командою військовослужбовців строкової служби, які прибудуть з усіх куточків України.

Після призову на військову службу майбутнi прикордонники вирушають у відомчі навчальні центри – Головний центр підготовки особового складу, що у селищі Оршанець на Черкащині, або Кінологічний навчальний центр на Львівщині. Піісля завершення навчання, яке триває від місяця до пів року в залежності від спеціальності, військовослужбовці вирушають безпосередньо на кордон, де їм доручать захист державних рубежів. 

Впродовж півтора року вони виконують військовий обов’язок, захищаючи кордони України. Тільки у Чопському прикордонному загоні нині проходять строкову службу майже пів тисячі військовослужбовців. На ділянці відповідальності Чопського прикордонного загону строковики проходять службу у всіх прикордонних підрозділах: від низинних «Саловка» і «Соломоново», до високогірних «Стужиця» та «Верховина Бистра». Переважна більшість військовослужбовців-строковиків залучаються для патрулювання «зеленого кордону», а віднедавна - до несення служби у складі прикордонних нарядів у пунктах пропуску.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси